Volledig scherm
PREMIUM
In 1963 streek de brandweer neer op het kazerneterrein op de kop van de Westersingel. Het grondperceel is nu de inzet van een heftig debat over de plannen van zorgontwikkelaar Fivente. De brandweerkazerne werd in 2014 gesloopt.

Fivente al in 2015 in beeld om ‘toplocatie’ brandweerterrein te ontwikkelen

BERGEN OP ZOOM - Al in 2015 is het terrein van de voormalige brandweerkazerne als ’toplocatie’ in Bergen op Zoom onder de aandacht gebracht bij ontwikkelaars. Fivente was de eerste gegadigde die zich in datzelfde jaar bij de gemeente meldde voor de ontwikkeling van een woon-zorgcomplex op de kop van de Westersingel.

Quote

We rekenen erop dat we over vier weken groen licht hebben om de plannen in Bergen op Zoom te realiseren

Susanne de Groot, Zorgontwikkelaar Fivente

Dat meldt gemeentewoordvoerder Erwin Stander in reactie op de brief van Piet Juten die namens de BSD-fractie opheldering eist van het college van B en W over de wijze waarop Fivente de hand wist te leggen op het strategisch gelegen terrein. Na de sloop van de brandweerkazerne in 2014 heeft het perceel volgens Juten nooit publiekelijk te koop gestaan. Hij wil weten hoe de in West-Brabant onbekende ontwikkelaar Fivente wist dat het terrein beschikbaar was en waarom is gekozen voor een één-op-één-gunning aan deze partij.

Zoals onlangs bekend werd, wil het stadsbestuur na maanden van juridische strijd -waarbij Fivente met een miljoenenclaim dreigde- toch in zee met deze ontwikkelaar. Waarbij Fivente zelf er volgens woordvoerster Susanne de Groot van uitgaat dat het bedrijf over een week of vier groen licht krijgt om de slepende plannen alsnog te realiseren. Tot die tijd geeft Fivente geen commentaar. ,,Dat is zo afgesproken met de gemeente.”