Volledig scherm
PREMIUM
Eugène van den Eijnden (links) en Wout Huijgens in de Auvergnepolder. Zij zijn de initiatiefnemers van het fietspad. © foto Jan van de Kasteele

Fietspad als onderdeel van Zuiderwaterlinie paar trappen dichterbij

HALSTEREN - De realisatie van een toeristisch fietspad is een paar trappen dichterbij gekomen. Het verharde pad langs de historische bezienswaardigheden in de Auvergnepolder wordt een onderdeel van het project Zuiderwaterlinie, een status die het mogelijk maakt om meer financiële fondsen aan te boren.

In de tweede helft van volgend jaar verwachten de initiatiefnemers hun subsidieaanvragen in te dienen, maakte Peter Hogerheijde vorige week in de vergadering van de Dorpsraad bekend. ,,Het draagvlak is vele malen breder geworden”, zegt Hogerheijde.

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.