Volledig scherm
Het plan voor huisvesting 250 arbeidsmigranten in Dinteloord maakt veel reacties los. Bij een eerdere inloopavond kon niet iedereen terecht, daarom worden er op dinsdag 19 februari nieuwe rondetafelgesprekken gehouden

Extra gespreksavond over pension voor arbeidsmigranten in Dinteloord

videoDINTELOORD - De omstreden plannen voor een pension met circa 250 arbeidsmigranten in Dinteloord trokken bij een eerdere inloopavond veel meer belangstellenden dan er plaatsen waren. Daarom houden uitzendbureau Flex Employment en de gemeente Steenbergen dinsdag 19 februari extra rondetafelgesprekken bij hotel Thuis in Dinteloord.

De gesprekken vinden dinsdag plaats tussen 18.00 en 20.00 uur en zijn bedoeld voor inwoners die op 30 januari niet aan de bak kwamen door de enorme toeloop. Belangstellenden voor de zitting van 19 februari dienen zich uiterlijk zondag 17 februari aan te melden bij Tamara Klop via het emailadres info@flex-employment.nl. Zij plant de gesprekken, die ongeveer een uur duren, vervolgens in.

Dorpsraad en Werkgroep

Tijdens deze avond kunnen inwoners in gesprek gaan met de initiatiefnemer en de gemeente. Die lichten ook de reactie toe op vragen die al tijdens de eerste inloopavond van 19 september vorig jaar zijn gesteld door de circa zestig aanwezigen destijds. Ook de Dorpsraad Dinteloord en de Werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord zijn bij de nieuwe gesprekken aanwezig. 

Haalbaarheid

De gemeente dient de plannen van Flex Employment, dat het pension wil bouwen en beheren, te beoordelen op haalbaarheid en te toetsen aan wet- en regelgeving. Daarbij moet de gemeente ook de belangen van inwoners en omgeving meewegen. De gemeente is eigenaar van de grond en steunt in principe initiatieven die leiden tot goede huisvesting van (tijdelijke) inwoners.

Bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan voor het pension dat zo'n 250 arbeidsmigranten moet huisvesten in verschillende gebouwen aan de Noordlangeweg, wordt door Flex Employment mede op basis van alle reacties aangepast. Naar verwachting wordt het plan in maart in procedure gebracht.

Nieuw beleid

Ondertussen werkt de gemeente aan nieuw beleid. Daarbij wordt ook gekeken naar klachten van mensen uit woonwijken waar nu veel arbeidsmigranten huizen. Anderzijds stelt de gemeente dat deze werknemers hard nodig zijn voor bedrijven in Steenbergen. Zowel huisvesting in grote gebouwen als Stella Maris bij Welberg als het Dinteloordse pension worden daarin meegenomen, maar ook de integratie van deze mensen in woonwijken als zij zich voor langere tijd of definitief hier vestigen.

In het Welbergse arbeidsmigrantenverblijf Stella Maris gaat het goed. Bekijk hier de video: