Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs/Peter Braakmann

Eventjes kraggen op De Kragge in Bergen op Zoom

columnAls ik naar de milieustraat rijd aan de Van Konijnenburgweg, zeg ik nog altijd dat ik eventjes naar De Kragge ben. Een beetje Bergenaar weet meteen waar je hebt over hebt. Je gaat rotzooi wegbrengen.

De Kragge zit in ons dna. Dat de eigenlijke vuilstort De Kragge al bijna dertig jaar dicht is, ach. Daar hebben we het niet meer over. Over die stinkende bult. Het meeuwenparadijs. Waar je zelf met je aanhangwagentje tot boven op de berg mocht rijden. Tussen de shovels die het vuil wegwerkten. 

  1. Stadsprijs
    Van het land

    Stadsprijs

    BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag was een heel andere dag dan we gewend zijn. Hoewel we ’s ochtends nog gewoon in onze oude kleren op het bedrijf rondliepen, begon de middag met een bezoek aan de kapper om mijn haar op te steken. Toen Caroline en ik vervolgens allebei een galajurk aantrokken en make-up hadden opgedaan, was de metamorfose compleet. Caroline en ik mochten namens FrankenFruit naar het GoBoZ ondernemersgala. Voor de andere familieleden was de overgang van een heel jaar in ‘tuinkleren’, zoals wij dat noemen, naar galakleding iets te groot.