Volledig scherm
PREMIUM
Auto's en motoren op de Tholenseweg bij Halsteren, waar 60 per uur als maximum geldt, halen volgens verontruste buurtbewoners snelheden boven de 100. © Peter de Brie

‘Erg weinig ongelukken, dus geen snelheidsremmers op drukke Tholenseweg’

HALSTEREN - Hoewel er op de Tholenseweg  bij Halsteren vaak veel harder wordt gereden dan de toegestane 60 kilometer per uur, heeft de gemeente Bergen op Zoom tot nu toe afgezien van verkeersremmende maatregelen omdat het aantal ongevallen erg laag ligt en het landbouwverkeer hinder zou ondervinden van obstakels of versmallingen.

Eind juli beklaagden omwonenden van de drukke route zich in deze krant erover dat auto's en motoren er vaak boven de 100 per uur rijden. Ze spraken van een racebaan en willen actie voordat er meer ernstige ongelukken gebeuren zoals in 2014. Toen kwam er een motorrijder om die met hoge snelheid op een tractor knalde die uit een uitrit kwam. 

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.