Trouwe medewerkers Bob Janssen (links) en Ad van den Hoek in het Bruynzeel Museum boven in de productiehal, met onder meer het eerste kasboek uit 1897 en achter hen het eerste keukenontwerp van Piet Zwart.
Volledig scherm
PREMIUM
Trouwe medewerkers Bob Janssen (links) en Ad van den Hoek in het Bruynzeel Museum boven in de productiehal, met onder meer het eerste kasboek uit 1897 en achter hen het eerste keukenontwerp van Piet Zwart. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Er staan honderden Bruynzeel-keukens in... Dubai

BERGEN OP ZOOM - Hoewel er al jaren geen Bruynzeel meer aan het roer staat, voelt de keukenfabrikant nog als een familiebedrijf, getuige de lange dienstverbanden.

  1. Onder leiding van de verguisde en geliefde Cees Engel (1944-2022) werd Fort Oranje het afvoerputje van de samenleving
    PREMIUM

    Onder leiding van de verguisde en geliefde Cees Engel (1944-2022) werd Fort Oranje het afvoerput­je van de samenle­ving

    Terwijl mannen in maatkostuum dikke pleitnota’s uit hun zware aktetassen vissen, klaar voor wéér een rechtszaak rond probleemcamping Fort Oranje, sloft een schichtig over zijn brillletje kijkende man de rechtbank binnen. Verlept t-shirtje, broek met verfvlekken alsof-ie net nog thuis op de ladder heeft gestaan en daaronder een paar sandalen uit het jaar nul.