Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel Bravis een bijeenkomst in de Markiezenstad had belegd, bleek het ziekenhuis toch van plan om naar de buurgemeente te gaan verhuizen. © pix4profs/petervantrijen

Een zware last voor wethouder Patrick van der Velden

columnIk zou niet graag Patrick van der Velden willen zijn deze week. De eerste onder de apostelen, de aanvoerder van alle Bergse wethouders, torste een zware last met zich mee. Eentje die naarmate de week vorderde steeds massiever leek te worden.

De eerste klap kwam al vroeg in de week. Hoewel Bravis een bijeenkomst in de Markiezenstad had belegd, bleek het ziekenhuis toch van plan om naar de buurgemeente te gaan verhuizen. Pijnlijk om zo publiekelijk afgewezen te worden. Plots beweerde Van der Velden er, ondanks een lobby van enkele maanden, helemaal geen strijd van te hebben gemaakt. Dat was de krant. Maar ach, je kunt het de goede man niet kwalijk nemen. Als je zo’n zware last op je schouders hebt, dan ga je soms ijlen.

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?