Ook vorig jaar hadden we al te maken met coronamaatregelen tijdens Koningsdag. Dansdocenten van Fun Skillz hielden een korte dansmarathon via Facebook en Instagram.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook vorig jaar hadden we al te maken met coronamaatregelen tijdens Koningsdag. Dansdocenten van Fun Skillz hielden een korte dansmarathon via Facebook en Instagram. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Een Koningsdag met weinig kleur, West-Brabant viert 27 april vooral digitaal

WEST-BRABANT - Lekker doorhalen tijdens Koningsnacht. De volgende dag rondstruinen over de vrijmarkt, misschien wel het bezoek van de koninklijke familie aan Eindhoven bijwonen. Vergeet het maar. In Bergen op Zoom en Zevenbergen denken ze nog aan een digitaal programma. Maar dat hoef je in Roosendaal niet te verwachten. Daar gebeurt bar weinig op Koningsdag.

 1. Opgeknapt monument voor Bergse slachtoffers van vliegende bom in 1945

  Opgeknapt monument voor Bergse slachtof­fers van vliegende bom in 1945

  BERGEN OP ZOOM - De vogeltjes in het ontluikend groen roepen een nieuw voorjaar tevoorschijn. De doden horen het niet. Voor hen hield het leven al lang geleden op. In de vroege ochtend van 1 maart 1945 om precies te zijn. Vergeten zijn ze niet, die 23 slachtoffers van de uit koers geraakte V1, een vliegende bom, die terecht kwam op de huizen op de hoek van de Van Hasseltstraat en Wassenaarsstraat. Hun monument op de Bergse begraafplaats wordt gerenoveerd.
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark