Volledig scherm
Hoogtepunt van de avond tijdens Rick's Tribute Concert in theater De Maagd was toch wel de komst van drumlegende Cesar Zuiderwijk. © Pix4Profs/Tonny Presser

Drummers herdenken overleden talent Rick Jonckheere (18) in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Voor Karin en Edwin Jonckheere was het dinsdagavond een rollercoaster van emoties. Het publiek dat in het goedgevulde theater De Maagd op de eerste editie van Rick's Tribute Concert was afgekomen viel van de ene in de andere muzikale verbazing. De opbrengst wordt later deze week bekendgemaakt.

De ouders van de vorig jaar overleden talentvolle drummer Rick Jonckheere (18) zijn maanden bezig geweest om dit speciale concert in de steigers te zetten. Een avond vanuit hun Rick Jonckheere Foundation. De opbrengst van de hele avond gaat ook naar onderzoek van de zeldzame afweerstoornis CVID, de ziekte waar Rick aan overleed.

New Stuff

Op dezelfde plek waar in januari 2018 ook de uitvaartplechtigheid was, ging het na de aankondiging van presentator Jean-Paul Heck vanaf het eerste moment meteen los. New Stuff, de eigen band van Rick, begon de avond met een aantal lekkere songs. 

Daarna was de groep Nicci Nova aan de beurt. Deze studenten zitten op de Rockacademie in Tilburg en waren schoolgenoten van de Bergse drummer die er tot aan zijn dood studeerde. Van dezelfde school presenteerden ook de bands Flemming, Arajo en Big Billy and The Southside Shooters zich.

Rockacademie

Het was de perfecte opwarmer voor topdrummer René Creemers. Deze docent aan de rockacademie en volgens kenners de technisch meest begaafde drummer van Nederland, liet een onwaarschijnlijk mooie drumpartij los op de volle zaal. Hij vertelde de toehoorders ook hoe enorm hij de ouders van Rick waardeert voor hun initiatief.

Daarna was het de beurt aan mede-initiatiefnemer en drumdocent van het CKB, Jeroen Dur. Hij had zijn collega's uit de musical The Lion King meegenomen.

Cesar Zuidewijk

Maar hoogtepunt was toch wel de komst van legende Cesar Zuiderwijk die anderhalve week voor de show nog werd aangetrokken.

De slagwerker van de Golden Earring liet zich van zijn beste kant zien met onnavolgbaar drumwerk en een prachtige speech. Het was een hartverwarmend einde van Rick's Tribute Concert. Een concert dat ongetwijfeld in 2020 weer op het programma zal staan.

Volledig scherm
Rick gepassioneerd aan het drummen. © Wessel Maas
  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.