Mark Masereeuw is beheerder van de islamitische begraafplaats en hij krijgt de laatste tijd veel telefoontjes. Op de voorgrond nieuwe graven.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Masereeuw is beheerder van de islamitische begraafplaats en hij krijgt de laatste tijd veel telefoontjes. Op de voorgrond nieuwe graven. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Drukte op de islamitische begraafplaats: ‘Maar de ergste piek moet nog komen’

BERGEN OP ZOOM - Geen gehoor kunnen geven aan de laatste wens van een overledene. Het gebeurt, nu de landsgrenzen van Marokko en Turkije dicht zijn: mensen die graag in het land van herkomst begraven willen worden, kunnen niet terug. En dat zorgt voor veel paniek en verdriet bij nabestaanden, die hun overleden familielid nu toch in Nederland moeten begraven.

Dat merkt Mark Masereeuw, de beheerder van de islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom. Hij krijgt dan ook veel telefoons, mails en vragen de laatste tijd. Vanuit de verre omtrek, zelfs uit België. Er zijn ook een stuk meer begrafenissen dan gemiddeld, als is het aantal nog niet schrikbarend hoog: vorige week vijf. ,,Maar ik denk dat de piek hier nog moet komen.”

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.