Volledig scherm
Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding op A58 bij Bergen op Zoom. © Getty Images

Dronken vrouw naast weg gevonden in roes nadat ze aanrijding veroorzaakt op A58 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft zaterdagnacht tijdens een slingerende inhaalactie op de A58 een andere auto geraakt. Na het ongeluk is ze uitgestapt op de vluchtstrook en, tot verbijstering van de andere bestuurder, weggelopen. Ze werd even later in een dronken roes liggend langs de Ruytershoveweg gevonden door de politie. 

De politie laat weten dat ze rond 00.30 uur slingerend een ander voertuig probeerde in te halen. Ze had geen goede controle over het stuur en raakte de andere auto aan de achterzijde. Beide auto's stopten op de vluchtstrook, maar toen de veroorzaakster van het ongeluk was uitgestapt liep ze meteen weg. 

De gedupeerde was verbijsterd, zo laat de politie weten, omdat de vrouw wegliep. De politie vond haar kort daarna liggend langs de Ruytershoveweg. 

Dronken

Ze werd meegenomen naar het politiebureau om haar een ademhalingsanalyse te laten doen. Dat wilde ze niet: ,,Ze weigerde alle medewerking aan het onderzoek”, laat een politiewoordvoerder weten.

Voor de politie moet het duidelijk zijn geweest dat de vrouw dronken was, ondanks dat ze niet meewerkte. Ze kreeg een proces-verbaal voor dronken rijden en haar rijbewijs is afgepakt.  Daarnaast is ook een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin is het vermoeden neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.