Volledig scherm
Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding op A58 bij Bergen op Zoom. © Getty Images

Dronken vrouw naast weg gevonden in roes nadat ze aanrijding veroorzaakt op A58 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft zaterdagnacht tijdens een slingerende inhaalactie op de A58 een andere auto geraakt. Na het ongeluk is ze uitgestapt op de vluchtstrook en, tot verbijstering van de andere bestuurder, weggelopen. Ze werd even later in een dronken roes liggend langs de Ruytershoveweg gevonden door de politie. 

De politie laat weten dat ze rond 00.30 uur slingerend een ander voertuig probeerde in te halen. Ze had geen goede controle over het stuur en raakte de andere auto aan de achterzijde. Beide auto's stopten op de vluchtstrook, maar toen de veroorzaakster van het ongeluk was uitgestapt liep ze meteen weg. 

De gedupeerde was verbijsterd, zo laat de politie weten, omdat de vrouw wegliep. De politie vond haar kort daarna liggend langs de Ruytershoveweg. 

Dronken

Ze werd meegenomen naar het politiebureau om haar een ademhalingsanalyse te laten doen. Dat wilde ze niet: ,,Ze weigerde alle medewerking aan het onderzoek”, laat een politiewoordvoerder weten.

Voor de politie moet het duidelijk zijn geweest dat de vrouw dronken was, ondanks dat ze niet meewerkte. Ze kreeg een proces-verbaal voor dronken rijden en haar rijbewijs is afgepakt.  Daarnaast is ook een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin is het vermoeden neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.