Volledig scherm
© Thinkstock

Dorpsstraat in Halsteren na Pasen deels dicht

HALSTEREN - De werkzaamheden in de dorpskern van Halsteren zorgen voor het nodige omzetverlies bij winkeliers. Dat zegt Gerrit Atres, voorzitter van Winkelhart Halsteren.

Gerrit Atres: ,,Minder consumenten, minder omzet, dat doet even zeer." Hij is wel blij dat de gemeente de geplande wegwerkzaamheden in de Dorpsstraat tot na Pasen heeft uitgesteld, met name op verzoek van ondernemers. Vanaf komende dinsdag tot en met 3 mei is een deel van de straat afgesloten, onder andere omdat er een nieuwe riolering wordt aangelegd.

Er is volgens Atres een goede omleidingsroute, om de overlast tot een minimum te beperken. ,,Alle winkels blijven bereikbaar. Alleen voor de deur parkeren zit er de komende tijd niet altijd in."

Noodzakelijk kwaad

Quote

We willen allemaal dat het Halsterse dorpshart leefbaar­der wordt, verkeers­vrien­de­lij­ker en beter bereikbaar

Piet Soffers , Dorpsraad-voorzitter

De afsluiting van de Dorpsstraat was voor de winkeliers een voldongen feit. De werkzaamheden maken deel uit van het plan Vogelenzang. ,,Dat zorgt al voor veel bouwverkeer. Het is soms hectisch druk en dat wordt de komende twee weken nog gekker.”

De dorpsraad Halsteren en de plaatselijke winkeliers zitten op één lijn. Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers noemt de afsluiting vervelend. ,,Het is een noodzakelijk kwaad. Maar er is een goede wegomleiding." Atres hoopt dat alle betrokkenen geduld hebben. ,,We willen allemaal dat het Halsterse dorpshart leefbaarder wordt, verkeersvriendelijker en beter bereikbaar."

Van een blauwe zone is wat Atres betreft voorlopig geen sprake. ,,We willen eerst zien hoe de verkeersstromen zich straks ontwikkelen. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen. Pas daarna gaan we evalueren. Wat ons betreft kan iedereen ook in de toekomst in Halsteren vrij parkeren. Dat vinden we een groot goed en maakt ons uniek."

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?