Bij MEK Oosterhout zijn de dieren afgeschermd. Ze krijgen wel extra aandacht, vertelt dierenverzorger Romy van Beekveld. ,,De eenden en ganzen krijgen af en toe gras, dat helemaal wordt schoongemaakt en gespoeld, om het nu veilig te geven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bij MEK Oosterhout zijn de dieren afgeschermd. Ze krijgen wel extra aandacht, vertelt dierenverzorger Romy van Beekveld. ,,De eenden en ganzen krijgen af en toe gras, dat helemaal wordt schoongemaakt en gespoeld, om het nu veilig te geven.” © Pix4Profs / Jules van Iperen

Door de ophokplicht zitten alle vogels wéér binnen: ‘De ganzen zijn echt chagrijnig’

OOSTERHOUT/HOEVEN - Eendjes voeren op de kinderboerderij? Dat zal helaas niet gaan. Ze zitten, net als alle andere vogels, afgeschermd vanwege de vogelgriep. ,,Heel stressvol voor de dieren.” 

  1. Pauly van Giels vertelt haar verhaal tijdens Open Joodse Huizen: ‘Nog steeds voel ik die angst’
    PREMIUM

    Pauly van Giels vertelt haar verhaal tijdens Open Joodse Huizen: ‘Nog steeds voel ik die angst’

    Pauly van Giels-van de Boom is geboren in 1940. De oorlogsjaren kan ze zich echter nog goed herinneren. ,,Die angst, dat weet ik nog zó goed. Dat voel ik nog steeds, ik ben altijd op mijn hoede. Zeker nu het oorlog is in Oekraïne voel ik continu zo'n bal in mijn maag.” Zondag vertelde zij in vestzaktheater het Zwijnshoofd tijdens Open Joodse Huizen haar verhaal, samen met haar zoon.