Volledig scherm
Foto van de haven van Steenbergen gemaakt door Rijan van Leest conform tarieven De Persgroep Nederland. © Rijan van Leest

Dode vissen gevonden in Steenbergse haven, probleem inmiddels opgelost

STEENBERGEN - Zo’n twee weken geleden zijn er dode vissen aangetroffen in de Steenbergse haven. Het Waterschap Brabantse Delta nam maatregelen om het probleem - een zuurstoftekort - op te lossen. Dat is inmiddels gelukt.

,,Er lagen twee weken geleden wat dode vissen in het water”, zegt Evelien Overbeek van het Waterschap Brabantse Delta. ,,Daarnaast waren er jonge vissen, die naar adem hapten. Dat is meestal een teken dat er niet genoeg zuurstof in het water zit. Dat hebben we onderzocht en dat bleek te kloppen.”

Quote

Er lagen twee weken geleden wat dode vissen in het water

Evelien Overbeek, Waterschap Brabantse Delta

Beluchters

Het Waterschap nam daarom maatregelen en plaatste beluchters in het water. Dat zijn machines die zorgen dat er weer zuurstof in het water komt. ,,Nu is het zuurstofgehalte weer in orde”, stelt Overbeek. De vissen heeft het Waterschap niet laten onderzoeken. Wel deed het onderzoek naar de oorzaak van het zuurstoftekort. ,,Dat kan een lozing zijn of een natuurlijk proces. Helaas hebben we niks gevonden. We houden nu extra in de gaten of het zuurstofgehalte in orde blijft. Dat wordt steeds gemeten.”

  1. Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’
    PREMIUM

    Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’

    BERGEN OP ZOOM - 'Het gekke winkeltje', zo wordt Kolder ook wel genoemd onder de Bergse bevolking. Het vintagewinkeltje in de Steenbergsestraat dat inmiddels een begrip is in Bergen op Zoom. Vanaf eind december moet de stad het echter zonder doen, want eigenaresse Willeke Matthijs (29) vindt het tijd voor iets anders in haar leven. We spraken met de goedlachse Bergse over haar avonturen met de winkel.