Volledig scherm
© Thinkstock

Dit is het nieuwe parcours van de Steenbergse stratenloop

STEENBERGEN - De jaarlijkse Steenbergse stratenloop op dinsdagavond 27 augustus start en finisht dit jaar voor het eerst op het sportpark aan de Seringenlaan. Organisator Diomedon wil op die manier overlast in Welberg voorkomen. Het voormalige startpunt van de loop. Met als gevolg een totaal gewijzigd parcours.

Quote

Steeds meer Welbergena­ren vinden het een probleem dat het dorp een paar uur afgesloten is

Joke de Kock

Dat Diomedon uitwijkt naar het sportpark heeft twee redenen. Enerzijds de verbouwing van gemeenschapshuis De Vaert in Welberg, waar de deelnemers gebruik van maken als omkleedruimte. 

Anderzijds de overlast die de stratenloop jaarlijks geeft. ,,Steeds meer Welbergenaren vinden het een probleem dat het dorp een paar uur afgesloten is", zegt bestuurslid Joke de Kock. 

Compleet nieuwe route

De organisatie heeft meteen van de nood een deugt gemaakt en compleet nieuwe routes ontwikkeld. De deelnemers vertrekken om 19.30 uur vanaf het sportpark, lopen over de Seringenlaan richting het voormalige veilingterrein, gaan langs de Franseweg richting de rotonde en vanaf daar over het nieuwe fietspad naar het viaduct bij Welberg. Hier slaat de 5 kilometer af, terug naar het sportpark.

Quote

De route kent minder open delen. Dus kun je sneller lopen

Joke de Kock

Deelnemers aan de 10 kilometer lopen rechtdoor richting de rotonde bij Cuelenaere en maken via de Krommeweg een lus om vervolgens via de Nassaulaan opnieuw over het nieuwe fietspad terug te lopen naar de Wipstraat. Hoewel een nieuwe route, blijven de parcoursrecords overeind. De Kock verwacht dat deze sneuvelen. ,,De route ligt meer in de bebouwing. Kent minder open delen. Dus kun je sneller lopen.”

Diomedon gaat uit van zo'n 150 tot 175 deelnemers aan de start. Als die zijn vertrokken, is er voor de jeugd een loop van 1.200 meter op de atletiekbaan. Voorinschrijven kan via diomedon.nl of een kwartier voor aanvang van de wedstrijd op het sportpark.