Deze man heeft een bed & breakfast... voor honden

video,,Zit! En blijf.” Elf honden op een rij, de riemen los op de grond. Braaf blijven ze zitten. Een klein ritueel dat Frank Vugts met de gasten van zijn bed & breakfast in Bergen op Zoom doet. Waar menig hondenbezitter het niet voor elkaar krijgt dat zijn hond enigszins luistert als er een andere hond in de buurt is, krijgt Vugts een hele roedel rustig. En dat zonder koekje.  

De kleinschalige bed & breakfast voor honden van Frank Vugts (59) uit Bergen op Zoom is een feest voor het oog. Een bonte verzameling van honden verblijft er. Sommige een dagje, andere wat langer. Slapen doen ze in de woonkamer, gewoon waar Vugts zelf woont. Bij binnenkomst komen een dobermann, een teckel, een beagle, labradors en zijn eigen golden retrieverpup Bloom je vriendelijk begroeten. 

Bep en Bloom

,,Bloom is 6 september bij me gekomen, precies op de sterfdag van Bep, die een jaar eerder is overleden, hier in huis.” De tranen springen Vugts in de ogen bij de gedachte aan zijn geliefde hond, waarnaar de B&B vernoemd is. ,,Ik vind het nog steeds lastig. Onze band was onbeschrijfelijk. Ze ging overal mee naartoe. of ik nou in Warschau was of in Parijs. En nooit aan de riem.”

Verhaal gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Frank Vugts laat de gasten van zijn bed & breakfast voor honden vier keer per dag uit. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Vugts begon de B&B in 2015 toen hij voor Bep een overnachtingsplek zocht. ,,Zij hield van rennen, zwemmen en veel wandelingen. Toen ik geen geschikte opvang kon vinden, ben ik het zelf gaan doen.”

  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?