Frank van Etten tijdens de Hollandse Avond op het Brabantse Wal Festival vorig jaar.
Volledig scherm
Frank van Etten tijdens de Hollandse Avond op het Brabantse Wal Festival vorig jaar. © Pix4Profs/Tonny Presser

Deze grote evenementen op de Brabantse Wal gaan niet door

Het sloeg maandag in als een bom: álle evenementen tot en met 1 juni worden afgelast in verband met de coronacrisi. Zeker in zo'n ondernemende regio als de Brabantse Wal betekent dat heel veel afgelastingen in de normaal overvolle agenda's.

Een compleet overzicht geven van alles wat er de komende maanden niet door kan gaan door het besluit van de regering, is haast onmogelijk. Het voorjaar op de Brabantse Wal en Tholen staat namelijk altijd in het teken van vele evenementen, groot en klein. Op de lange lijst met afgelastingen staat een flink aantal activiteiten waarvan we gewend zijn er ieder jaar naar uit te kijken.

Avondvierdaagse

Wat dacht u bijvoorbeeld van het jaarlijkse wandelfeest de avondvierdaagse? In Oud-Vossemeer en Ossendrecht zullen de fanatieke lopers het dit jaar zonder een nieuw kruisje moeten stellen. Beide evenementen zouden in mei gelopen worden, maar dat zit er nu dus niet in.

Brabantse Wal Festival naar volgend jaar 

Quote

Het 10-jarig jubileum moest een groot feest worden, we hadden ons er erg op verheugd!

Organisatie Brabantse Wal Festival

Twee evenementen op de Brabantse Wal zouden dit jaar een bijzondere editie beleven. Fans van 90's No-Limits in Bergen op Zoom en het Brabantse Wal Festival in Hoogerheide maakten zich al klaar voor het 10-jarig jubileum van deze muziekfeesten. Brabantse Wal Festival heeft al laten weten dat dat feestje simpelweg volgend jaar gevierd zal worden. ,,Het 10-jarig jubileum moest een groot feest worden, we hadden ons er erg op verheugd! Uiteraard respecteren en waarderen we de maatregelen van de overheid en hopen we van harte dat alle zieken goed herstellen", laat de organisatie weten.

Ook bij 90's No-Limits kwam het nieuws met een doffe dreun binnen. ,,De hoop tot de persconferentie gehad dat we half mei feestelijk de zomer konden vieren samen met jullie. En dan bam! Koud op ons dak dit nieuws", stelt de organisatie op haar website. Daarbij wordt meteen aangegeven dat nog gezocht wordt naar een nieuwe datum.

Muziekfeesten 

In de categorie muziekfeesten springen natuurlijk ook Steenbergen Live en Op de T Festival in Bergen op Zoom eruit. Deze feesten zouden op respectievelijk 22 mei en 21 mei hun publiek vermaken. 

Streep door de voorjaarskermis

Ook voor de kermisliefhebbers zijn het lastige tijden. Zo kan er een streep gezet worden door zowel de voorjaarskermis van Tholen (15 tot en met 18 april) en de voorjaarskermis van Bergen op Zoom (10 tot en met 19 april).

Concours Hippique

Ten slotte zal ook het Bergse Concours Hippique geen doorgang vinden. Dit evenement stond gepland om te starten op 29 mei, maar de organisatie heeft eerder al besloten om de 117e editie te cancelen en door te schuiven naar volgend jaar mei.

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.