Volledig scherm
PREMIUM
© Flip Franssen

Deze extra maatregelen treft West-Brabant in strijd tegen corona

WEST-BRABANT - Samenscholen is deze dagen uit den boze om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Burgemeesters hebben meer instrumenten gekregen om te voorkomen dat mensen in de openbare ruimte samenkomen. In dit overzicht lees je welke maatregelen jouw gemeente neemt. 

Bergen op Zoom

De sportparken gaan per direct op slot. Zoals bij Rozenoord, waar al kettingen om de toegangshekken hangen. Ook wordt er streng gecontroleerd op jongeren die in groepen samenklonteren en op volwassenen die massaal (wandel)plekken in de natuur opzoeken, zoals De Bergse Heide en de Pompejustoren op Fort de Roovere bij Halsteren. ,,Ik sluit boetes de komende dagen niet uit", zegt de Bergse burgemeester Frank Petter. De bedragen kunnen oplopen tot zo'n 400 euro. 

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.