Volledig scherm
Archieffoto van de Steenbergse raadszaal, waar in april een vergadering over arbeidsmigranten plaatsvond. © Pix4Profs/Peter Braakmann

De Steenbergse raadszaal moet verbouwd worden en zoveel gaat het mogelijk kosten

STEENBERGEN - De Steenbergse raadszaal is toe aan een verbouwing. De meubels, vloerbedekking, opstelling en inrichting en techniek moeten vervangen worden. Totale kosten? Zo’n drie ton.

,,De stoelen voor het publiek zijn heel slecht”, stelt CDA-raadslid Jurgen Huijbregts. ,,Het is knap dat mensen daar zolang op blijven zitten. Die moeten echt wel aangepakt worden. Ook in de kring kunnen we wat aanpassingen doen. Maar de andere zaken vinden wij te kostbaar en daar zullen wij dan ook niet mee instemmen.”

Quote

De stoelen voor het publiek zijn heel slecht

Jurgen Huijbregts, CDA

Nieuwe verlichting en deur

Huijbregts doelt hier onder andere op de bouwkundige aanpassingen, die goed zijn voor 165.000 van de benodigde 290.000 euro. In het voorstel staat bijvoorbeeld dat de verlichting vervangen moet worden en de toegang tot de raadszaal - momenteel nog door een zware deur - anders moet.

Een werkgroep binnen de gemeenteraad - werkgroep herinrichting raadszaal - werd in 2018 opgericht. De leden bezochten andere raadszalen en legden een plan om de eigen zaal te herinrichten nu voor aan de rest van de raad. Naast de bouwkundige aanpassingen, staan er ook kosten voor een architect (35.000 euro), kosten voor nieuw meubilair en vloerbedekking (93.000 euro) en kosten voor technische apparatuur (32.000 euro) in het voorstel.

‘Grote verrassing’

Quote

De kracht van de raadszaal is nu juist dat de zaal multifunc­ti­o­neel is

Dasja Abresch, Gewoon Lokaal!

,,Onze verrassing was groot toen er een voorstel van drie ton kwam”, zegt Dasja Abresch, raadslid Gewoon Lokaal!. ,,Het zou een echte zaal van de raad worden en niet meer geschikt zijn voor andere functies. Terwijl de kracht nu juist is dat de raadszaal multifunctioneel is. Daarnaast doen wij als raadsleden ons werk vooral op straat en thuis. En dat bespreken wij hier.” De gemeenteraad is het er nog niet over eens en stuurt het voorstel nu terug naar de werkgroep.