Volledig scherm
Halsterseweg kleurt rood © pix4profs/petervantrijen

De Halsterseweg kleurt rood en gaat dinsdag weer open

BERGEN OP ZOOM - Het deel van de Halsterseweg in Bergen op Zoom tussen het kruispunt met de Pomonalaan en het scherm bij de Randweg gaat dinsdagavond weer open. En is vanaf dat moment een fietsstraat waar auto's te gast zijn.

Vanaf de Pomonalaan lopen twee rode lijnen naar de horizon. En zie je nog duidelijker het hoogteverschil. ,,Van het ontwerp werd ik al enthousiast", zegt bewoner Lucas Jansen, terwijl hij kijkt hoe een wals het asfalt aandrukt. ,,Hier bewijzen bewoners en de gemeente waar een positieve samenwerking toe kan leiden. Tot een Avenue de Halsteren."

Het eerste deel van de fietsstraat is zo goed als klaar. Wat nog ontbreekt zijn putdeksels en lantaarnpalen. En de aanplanting. Die laatste volgt dit najaar. In november is gestart met de werkzaamheden aan de Halsterseweg, het deel tussen de Pomonalaan en Akkerhoef. Riolering en leidingwerk is vervangen en de straat is compleet opnieuw bestraat en geasfalteerd. 

Quote

Dit is het moment waar we vier maanden lang naar toe hebben gewerkt

Arian Dekkers

,,Het is van begin tot eind volgens planning verlopen", zegt uitvoerder Arian Dekkers van wegenbouwer Oomen. ,,Dit is het moment waar we vier maanden lang naar toe hebben gewerkt. Het aanbrengen van de laatste laag asfalt." Maandag brengt Oomen de putdeksels aan en dinsdagavond gaat de weg officieel open. 

Wat volgt is de Zoomdam. ,,Daar hebben we meer tijd voor nodig dan vooraf gedacht", zegt projectleider Laurent-Jan Allewijn. ,,Die klus moet klaar zijn voor de scholen weer beginnen." De werkzaamheden aan het Kruispunt bij de Pomonalaan schuiven daardoor op. Eind oktober moet daar het werk klaar zijn en start het laatste traject tussen de Pomonalaan en de Zoomdam.