Kindermiddag in de Vossenburcht. Met spelletjes om het nieuwe jeugdgevolg te kiezen. Tijmen presenteert zich als tonprater. Archieffoto.
Volledig scherm
Kindermiddag in de Vossenburcht. Met spelletjes om het nieuwe jeugdgevolg te kiezen. Tijmen presenteert zich als tonprater. Archieffoto. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

CV 't Vosse-ol bestaat 60 jaar: ‘Trots op carnaval in ons dorp’

NIEUW-VOSSEMEER - Dit jaar geen carnavalesk jubileum voor CV 't Vosse-ol, maar toch reden om een feestje te vieren. De vereniging bestaat namelijk 60 jaar. ,,Wij zijn enorm trots op 60 jaar carnaval in een klein dorp", aldus voorzitter Giscard van Tilburg. 

Zestig jaar geleden namen enkele buurtbewoners het initiatief carnaval ook in Nieuw-Vossemeer te vieren. En met succes. ,,Al zestig jaar leeft carnaval nu hier in het dorp", vertelt voorzitter Giscard van Tilburg, zelf al zo'n 22 jaar actief lid van de vereniging. ,,Het begon toen met één of twee dagen. Daarna is het uitgegroeid tot een volledige carnaval.”

‘Gevarieerd programma’

Quote

We zijn de laatste jaren steeds in staat om een gevarieerd programma op te stellen

Giscard van Tilburg, voorzitter CV 't Vosse-ol

De Voskes en Vossinekes (zo heten de bewoners van Nieuw-Vossemeer tijdens carnaval) vieren inmiddels van vrijdag tot en met dinsdag carnaval. ,,We zijn de laatste jaren steeds in staat om een gevarieerd programma op te stellen. Dat begint op vrijdag met de kinderoptocht, waar we steeds meer deelnemers hebben. Op zaterdag staat bijvoorbeeld de intocht altijd op het programma. En op dinsdag organiseren we de grote optocht. Maar ook op de andere dagen zijn er activiteiten, zoals een kindermiddag en dweilen.” 

,,Het is leuk om te zien dat carnaval zo opbloeit in het dorp. De laatste tien jaar is het aantal deelnemers aan de optocht gestegen. Dit jaar hadden we 35 deelnemers aan de optocht, daarmee waren we de grootste van Steenbergen. In de optocht is bij ons ruimte voor iedereen. Er zijn veel kleine en grote groepen, die altijd creatief aan de slag gaan met het thema.” 

‘Veel actieve leden’

Momenteel heeft de vereniging rond de 65 leden, rekent van Tilburg. ,,We hebben veel actieve leden, die allemaal hun steentje bijdragen. Daarnaast zijn er ook steeds vaker mensen die ook wat willen doen, zonder lid te worden.”  

Feestweekend

Aanstaand weekend wordt het jubileum gevierd. Hoewel 60 jaar geen carnavalesk jubileum is, wil de vereniging het toch graag vieren. En iedereen is welkom, of mensen nu wel of niet van carnaval houden. ,,We organiseren zaterdag een feestavond in een schuur. We zorgen voor een mooie entourage, zodat het voor iedereen toegankelijk is.” Coverband Impakt zal de muziek verzorgen, samen met een DJ. Het feest duurt van 20 uur tot 2 uur 's nachts en vindt plaats op de Stoofweg 9.