Ondanks het heersende coronavirus togen Lisette van der Beek en Roel Noordam uit Steenbergen toch naar het voormalige stadhuis van Willemstad voor het geregistreerd partnerschap.
Volledig scherm
Ondanks het heersende coronavirus togen Lisette van der Beek en Roel Noordam uit Steenbergen toch naar het voormalige stadhuis van Willemstad voor het geregistreerd partnerschap. © privé

Coronacrisis? Tóch naar het stadhuis: ‘Het grote feest komt nog wel’

STEENBERGEN/WILLEMSTAD  Ze wilden het niet langer uitstellen. Dan maar in coronatijd. Op naar de trouwambtenaar in het Mauritshuis van Willemstad. ,,Het was wel apart, met zo weinig mensen en dat afstand houden.”  

Terwijl de meeste bruiloften zijn afgelast en uitgesteld tot nader bericht, toog het Steenbergse koppel Lisette van der Beek en Roel Noordman op een stralende lentedag toch naar het voormalige gemeentehuis in Willemstad, het statige Mauritshuis.

‘It's a boy’

 Nou ja, eigenlijk waren ze deze woensdagmiddag met z'n drieën, want de eerste zwangerschap - ‘it's a boy’ - is zichtbaar halverwege.

,,Ja, dan moet er onderhand toch een en ander geregeld zijn", was de nuchtere redenatie van het duo dertigers. ,,En hoe lang gaat die coronacrisis nog duren?” Voor hun geregistreerde partnerschap wilden Lisette (in het onderwijs) en Roel (milieu-adviseur)  eigenlijk dichter bij huis blijven, maar er was geen plek. Alles dicht of bezet.

In blind vertrouwen togen ze naar Willemstad, en dat viel niet tegen. ,,Prachtig. Omdat we slechts met wederzijdse ouders, onze broers als getuigen en hun partners waren, paste het mooi in de burgemeesterskamer.” 

Afstand

Trouwambtenaar Miryam van der Stee is in die functie al heel wat gewend, maar dit? ,,Beetje gek, met zo weinig mensen, steeds anderhalve meter afstand en geen handjes schudden. Roel en Lisette mochten kussen, túúrlijk: dat doen ze kennelijk thuis ook.”

Het stel leerde elkaar kennen via Tinder en kwamen later tot de merkwaardige ontdekking dat ze als baby's nog samen in één box hadden gelegen. ,,Onze moeders werkten in hetzelfde ziekenhuis en bevielen 12 dagen na elkaar.”

Barbecue

Na het ja-woord haalde Roel nog Steenbergse koeken en drankjes uit de kofferbak van zijn auto. ,,Het grote feest komt nog wel, als de restaurants weer open mogen." En wat stond er na deze memorabele coronawoensdag 8 april op het avondmenu? ,,Een barbecuetje, in onze tuin.”

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.