Het aantal inwoners van de gemeente Woensdrecht dat positief getest is op corona, steeg in één week van zes naar dertien. ,,Dat is wel het laagste in Midden- en West-Brabant en gelukkig hebben we nog geen overlijdens, aldus burgemeester Steven Adriaansen.
Volledig scherm
Het aantal inwoners van de gemeente Woensdrecht dat positief getest is op corona, steeg in één week van zes naar dertien. ,,Dat is wel het laagste in Midden- en West-Brabant en gelukkig hebben we nog geen overlijdens, aldus burgemeester Steven Adriaansen. © Videostill

Corona-teller tikt door naar 13 in Woensdrecht, maar gedrag bevolking ‘bemoedigend’

HOOGERHEIDE - In één week tijd is het aantal corona-besmettingen in de gemeente Woensdrecht ruim verdubbeld, van zes naar dertien. ,,Ook hier grijpt het virus om zich heen”, ziet burgemeester Steven Adriaansen.

Toch zijn er lichtpuntjes. ,,Binnen Midden- en West-Brabant met 1676 gevallen zitten wij met dertien het laagst, en als enige gemeente gelukkig nog zonder overlijdens. Er zijn meer besmettingen, maar dit zijn de vastgestelde GGD-cijfers”, aldus de burgemeester woensdagmiddag.

Adriaansen is tevreden over de handhaving van alle corona-regels. ,,Op recreatieparken mag je geen overnachting aanbieden, maar arbeidsmigranten en zorgpersoneel mogen er wel verblijven. Dat is aan alle ondernemers uitgelegd.”

Nog niet beboet, wel gewaarschuwd

Quote

Complimen­ten voor het gedrag van de over-, overgrote meerder­heid van onze inwoners, heel bemoedi­gend

Steven Adriaansen, burgemeester gemeente Woensdrecht

Inwoners houden zich goed aan de 1,5 meter afstand. ,,Complimenten voor het gedrag van de overgrote meerderheid, heel bemoedigend. Wel letten we extra op de speeltuin aan de Molenstraat in Ossendrecht, mountainbikers en toerfietsers in groepjes, onder wie nogal wat Belgen, en op terrassen als mensen eten afhalen. Er is nog niet beboet, wel gewaarschuwd.”

Aandacht voor jong en oud

Wethouder Lars van der Beek blijft jongeren stimuleren met de slogan ‘Slimmer chillen = corona killen’. ,,Kwetsbare kinderen waar thuis huiselijk geweld is of waar leren moeilijk is, worden opgevangen bij De Meulenrakkers in Ossendrecht. Voor de risicogroep 70+ zijn er mooie initiatieven tegen eenzaamheid, zoals BWI-vrijwilligers die rondbellen. Groot respect ook voor alle zorgpersoneel.”

Al 238 zelfstandigen vroegen om steun

Wie in geldnood komt, kan bellen voor hulp. Op de gemeentelijke website staat al veel informatie, ook voor ondernemers en zzp’ers, die tevens een brief van het college kregen. Al 238 zelfstandigen deden een aanvraag voor de Tozo-steunregeling.

Minder Vlaamse klandizie

Wethouder Henk Kielman sprak met alle ondernemersverenigingen. ,,Die werken goed samen. Al zijn verschillen tussen winkels groot. De één heeft nul omzet, de ander verkoopt meer tijdschriften en boeken. Allemaal krijgen ze minder Vlaamse klandizie. In Putte is het ook vreemd dat je als Belg niet 300 meter mag lopen naar de Albert Heijn, maar acht kilometer naar de Delhaize zou moeten rijden. Handhavers gaan daar redelijk mee om.”

Quote

In Putte is het ook vreemd dat je als Belg niet 300 meter naar de AH mag lopen, maar acht kilometer naar een Delhaize zou moeten rijden

Henk Kielman, wethouder gemeente Woensdrecht
  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.