Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Conducteur met dood bedreigd: man (48) uit Bergen op Zoom aangehouden

BERGEN OP ZOOM - Een 48-jarige man uit Bergen op Zoom is in zijn thuisstad aangehouden omdat hij een treinconducteur met de dood bedreigde. Dat gebeurde op het Stationsplein, in de nacht van zaterdag op zondag.

De conducteur betrapte de reiziger erop dat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Bovendien kon hij zich niet legitimeren. Rond 00.15 uur vroeg de treinmedewerker daarom om de komst van de politie. Die wachtten de trein op op het station van Bergen op Zoom.

Nadat de conducteur tegen de reiziger zei dat de politie in kennis was gesteld, bedreigde deze de conducteur met de dood. Dat meldt de politie. ,,Agenten hebben de man voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. De conducteur heeft aangifte gedaan van deze bedreiging.”

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.