Volledig scherm
Jolanda Lisapaly Ossendrecht kazerne © Peter Braakmann

Buurvrouw Ossendrechtse kazerne zag slachtoffer in pick-up liggen: ‘Heel heftig’

videoOSSENDRECHT - Jolanda Lisapaly hoorde vanmorgen de bliksem inslaan. Niet veel later kwam uit het bos een militaire pick-up gereden met het slachtoffer erin. ,,Heel heftig”, reageert ze.

,,Vanmorgen was het eerst redelijk weer”, vertelt Jolanda Lisapaly, die vlakbij de plek woont waar vanochtend 14 militairen gewond raakten. ,,Maar ineens werd het heel donker en hoorde ik de blikseminslag. Zo’n krakend geluid.”

Gelijk gereanimeerd

Quote

Ik heb gezien dat ze de persoon uitlaadden. Ze begonnen gelijk met reanimeren. Het regende op dat moment nog steeds heel hard

Jolanda Lisapaly, overbuurvrouw

,,Niet veel later kwam uit het bos een pick-up gereden die richting de kazerne ging. Ik zag het slachtoffer daarin liggen”, vervolgt ze. Ze denkt dat het na de blikseminslag zo’n vijf minuten duurde voordat het slachtoffer bij de kazerne was. ,,Ik heb gezien dat ze de persoon uitlaadden. Ze begonnen gelijk met reanimeren. Het regende op dat moment nog steeds heel hard. Ze plaatsten wel vrij snel doeken, zodat voorbijgangers het slachtoffer niet konden zien.”

Lisapaly vertelt dat er veel hulpdiensten aanwezig waren bij de Koningin Wilhelmina Kazerne, waar ze tegenover woont. ,,Politie, brandweer, marechaussee... Noem het maar op. Er kwam ook een traumahelikopter. Ik heb gezegd dat die achter ons huis mocht landen. Dat hebben ze gedaan, maar ik heb niet gezien of daarin iemand is afgevoerd.”

Tweede vrachtwagen met militairen

,,Later kwam nog een militaire vrachtwagen met militairen uit het bos. Zij kregen ook allemaal verzorging, bijvoorbeeld gouden dekens tegen de kou. Het was heel druk, iedereen was in bedrijf. Ik zag dat er nog een ambulance met een slachtoffer erin is weggereden.”

Lisapaly zag het allemaal gebeuren vanuit de voortuin. Ze is niet ter plaatse gaan kijken. ,,Ik wist niet dat de militairen vandaag in het bos waren. Ze oefenen hier vaker, maar dan zie ik ze vaak wel voorbij komen. Het gebeurt ook weleens dat ze hier opeens voor het huis gecamoufleerd staan opgesteld. Maar ik had nu niet verwacht dat ze er waren. Ik hoop maar dat het allemaal goedkomt.”

Bekijk beelden die vlak na het incident gemaakt zijn

  1. MusiCompany zet een krachtige musical neer
    PREMIUM
    RECENSIE

    MusiCompa­ny zet een krachtige musical neer

    BERGEN OP ZOOM - The MusiCompany gooit het over een andere boeg. De musical ‘How to succeed’ waarmee de groep mee voor de dag komt is uit 1961. Aan de hand van een zelfhulpboek wordt de lezer uitgelegd hoe je stapsgewijs zelfstandig je loopbaan kunt uitstippelen. Hoogst actueel dus, want ook nu hebben veel mensen het over carrière maken en de top bereiken. En dat daarvoor de trukendoos open moet, begrijpt iedereen en dat maakt deze musical zo aardig.