Volledig scherm
Brand in leegstaand kantoorpand in Hoogerheide onder controle. © MaricMedia / Anthony de Cock

Brand in leegstaand kantoorpand Hoogerheide: ‘Eerst een knal, daarna gelijk vlammen’

updateHOOGERHEIDE - In een leegstaand kantoorpand van Imtech aan de Voltweg in Hoogerheide woedde zaterdagavond een uitslaande brand. Het is ontstaan in een CV-ruimte en op het dak. 

De brandweer heeft vier blusvoertuigen, een hoogwerker en twee tankwagens ingezet. Dat bleek voldoende blusmaterieel. Ze blusten met de hoogwerker van bovenaf om het vuur goed te kunnen bestrijden. 

De brand is onder controle. Vlammen slaan niet meer uit het dak. De brandweerlieden zijn naar binnen gegaan om de alle ruimtes te verkennen en zo zeker te weten dat alle vuurhaarden zijn geblust. 

Bij de brand kwam veel rook vrij dat richting Hoogerheide trok. Bij overlast is het raadzaam om ramen en deuren te sluiten. Schakel daarbij ook de mechanische ventilatie uit. 

In het pand waren geen mensen aanwezig tijdens de brand. 

Geschrokken

De brand trok redelijk wat bekijks, onder andere van ondernemers die vlakbij het getroffen pand hun bedrijf runnen. Onder hen een meubelmaker uit Hoogerheide. Die schrok zich een hoedje toen hij op zijn telefoon zag dat er brand was op de Voltweg. ,,Want in het begin werd mijn adres daarbij genoemd, dus ik ben gelijk in de auto gesprongen’', zegt hij.

Harde knal

Wat er precies gebeurd is, weet hij niet. Bewoners van het huis naast het getroffen pand hebben hem verteld dat er wel een harde knal is geweest. ,,En daarna waren er gelijk vlammen.’'

Volgens hem staat het voorste deel van het getroffen pand (het kantoorgedeelte) leeg, maar wordt er in de achtergelegen loods een bedrijf gerund dat vrachtwagens repareert. Zijn vrouw: ,,Dus je weet maar nooit wat daar allemaal aan brandbaar spul binnen staat.’’

Volledig scherm
Leegstaand kantoorpand van Imtech staat in brand in Hoogerheide. © MaricMedia / Anthony de Cock
Volledig scherm
Leegstaand kantoorpand Imtech aan de Voltweg in Hoogerheide staat in brand. © Joëlla van Erp