Volledig scherm
PREMIUM
Een Turkse delegatie bezoekt de islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom in juni dit jaar. Ook toen al kwam het eeuwig grafrecht er sprake. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Brabantse primeur: eeuwig graf op islamitische begraafplaats Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Per direct geldt op de islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom eeuwig durend grafrecht. Voor Noord-Brabant een primeur, zegt beheerder Mark Masereeuw. Landelijk is Bergen op Zoom na Almere de tweede begraafplaats waar dit mogelijk wordt.

Eeuwig durend grafrecht wil zeggen dat een graf niet wordt geruimd. Nu niet en nooit niet. Het ruimen van graven strookt niet met het islamitische geloof. Nederlandse graven worden over het algemeen wel geruimd. Bij een begrafenis wordt meestal voor 20 of 30 jaar grafrecht betaald. Wie een graf langer wil aanhouden moet per jaar bijbetalen.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.