Bij een blikseminslag in een bos bij Ossendrecht raakten in juni 2019 veertien aspirant-militairen gewond, van wie één ernstig. Na reanimatie door de instructeurs werden alle slachtoffers bij de Koningin Wilhelminakazerne opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een blikseminslag in een bos bij Ossendrecht raakten in juni 2019 veertien aspirant-militairen gewond, van wie één ernstig. Na reanimatie door de instructeurs werden alle slachtoffers bij de Koningin Wilhelminakazerne opgevangen. © archieffoto ANP

Bijna fatale blikseminslag bij Ossendrecht: ‘Risico's militaire oefening niet goed in kaart, noodweerinfo niet doorgegeven’

OSSENDRECHT - De oefening waarbij in juni 2019 veertien aspirant-militairen bij Ossendrecht door de bliksem werden getroffen en een van hen zwaargewond raakte, was onvoldoende voorbereid op zo'n calamiteit. Niet alle risico's, zoals het weer, bleken goed in kaart gebracht. Bovendien werd info over het naderend noodweer door een procedurefout niet doorgegeven aan de instructeurs in het bos.

 1. Verslagenheid groot bij Markiezenhof, personeel doet er het zwijgen toe: ‘Het is een drama’
  PREMIUM

  Verslagen­heid groot bij Markiezen­hof, personeel doet er het zwijgen toe: ‘Het is een drama’

  BERGEN OP ZOOM - De verslagenheid onder het personeel van het Cultuurbedrijf is groot nu duidelijk is dat er veel ontslagen vallen. Zo blijven er van de 24 voltijdbanen bij het Markiezenhof maximaal tien over. ,,Het is een drama", erkent wethouder Patrick van der Velden. ,,Maar we nemen de mensen bij de hand en proberen iedereen aan een andere baan te helpen, binnen of buiten de muren van het gemeentehuis.”
 1. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark

 2. Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten
  Play

  Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten