Volledig scherm
PREMIUM
De kabelbaan is populair bij kinderen, de een met wat hulp, de ander roetsjt er zelf zo vanaf. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bij ’t Appeltje kunnen ze ook zonder schoenen uit de voeten

BuitenspelenWaar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen? Vandaag deel 2 in deze serie: in de bossen bij Bergen op Zoom staat ’t Appeltje. Een heerlijke plek om bij te komen na een boswandeling of om lekker te spelen in de ruime speeltuin.

Volledig scherm
De touwbrug op het speelfort. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het geluid van vrolijke, spelende kinderen komt je tegemoet als je in de buurt van 't Appeltje uit je auto stapt, aan komt fietsen of na een boswandeling arriveert, op zoek naar een stek om uit te rusten. De speeltuin aan de voorzijde van het restaurant, biedt jonge bezoekers een gevarieerd aanbod aan uitdagingen en vermaak. Dankzij de omheining kunnen de spelende kinderen niet ineens de weg op rennen. Dit geeft de volwassen begeleiding alle rust om te genieten op het terras, waarvandaan er prima uitzicht is over de speeltuin.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.