Volledig scherm
Tijdens Op de T is al proef gedraaid met pin only-betalen © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bij Gebouw-T in Bergen op Zoom betaal je alleen nog maar met de pinpas

BERGEN OP ZOOM - Poppodium Gebouw-T neemt afscheid van de betaalmuntjes voor de bar en stapt over op pin only. Het nieuwe systeem gaat vanaf volgende week in en moet zorgen voor een betere doorstroming bij concerten en andere evenementen.

Tijdens het Op de T Festival op hemelvaartsdag heeft het poppodium voor het eerst een proef gedaan met alleen pinnen. Bij de helft van de kassa’s konden mensen alleen met hun bankpas betalen. De reacties van zowel bezoekers als het barpersoneel waren positief. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid een logische stap om de plastic muntjes in de ban te doen, zegt Joep Gudde van het poppodium. Wie de witte en groene T-muntjes nog wel heeft, hoeft zich geen zorgen te maken: ze blijven geldig tot en met 1 juli 2020.

Servicekosten iets omhoog

Een andere verandering is dat bezoekers voortaan niet meer hoeven te betalen om jassen op te bergen in de garderobe. ,,We verwachten hierdoor een snellere doorstroom bij binnenkomst te realiseren”, zegt Gudde. Wel worden de servicekosten per kaartje iets verhoogd.

Het nieuwe systeem gaat vanaf 22 augustus in, tijdens het zomerconcert van Black Leather Jacket en PsySo, na afloop van Palm Parkies op het Wilhelminaveld.

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.