Volledig scherm
Bergen op Zoom : maandag 6 augustus 2018 , stadsspeeltuin van Glymes , op zondag 19 augustus voor het laatst geopend. foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs © Pixs4profs/VisumarGerardvanofferen

Bergse stadsspeeltuin sluit, beweegtuin komt ervoor terug

BERGEN OP ZOOM - Bij de Schelp kunnen bezoekers straks niet alleen zwemmen, maar ook klimmen, klauteren en andere sporten beoefenen. De gemeente gaat er een beweegtuin aanleggen. Met beweeg- én speeltoestellen.

Wie straks voor de Schelp staat, ziet links het gedeelte met speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Afgesloten met een hek. Rechts komen de sporttoestellen. Bij de speeltoestellen wordt ook een terras ingericht. ,,Dat zal worden uitgebaat door de Schelp. En die inkomsten worden dan weer ingezet voor het onderhoud van de beweegtuin”, aldus wethouder Evert Weys.

Geen concrete oplossing voor stadsspeeltuin

De gemeente wilde al langer een beweegtuin (Skills Garden) aanleggen bij zwembad de Schelp. ,,We zijn al langere tijd bezig met de stadsspeeltuin, maar nog niet tot een concrete oplossing gekomen”, vertelt Weys. ,,In het kader van Boulevard in Beweging wilden we een beweegtuin aanleggen. Nu hebben we gekozen om daar ook speelvoorzieningen aan te leggen.”

Dat betekent dat de huidige stadsspeeltuin aan de Gertrudisboulevard komt te vervallen. Die blijft nog open tot oktober van dit jaar. De gemeente wil de speeltuin in de markt zetten en op zoek gaan naar een andere bestemming. ,,Maar het moet wel passen binnen Boulevard in Beweging”, aldus Weys. ,,Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoekenrestaurant met een speeltuin erbij.”

Gratis toegankelijk

De F!TFabriek zal ook gebruik gaan maken van de beweegtuin. Bijvoorbeeld met workshops. ,,Wij hopen dat er zo bijvoorbeeld ook schooljeugd ‘s avonds terugkomt om te basketballen”, zegt Weys. De beweegtuin zal gratis toegankelijk worden. Wanneer de Schelp open is, kunnen bezoekers gebruik maken van de toestellen, in principe het hele jaar door.

Het streven is dat de beweegtuin er rond april/mei 2020 ligt. De aanleg van de beweegtuin is het laatste onderdeel van Boulevard in Beweging. Onder andere de aanleg van het rondje Binnenschelde, het doortrekken van de stranden en het maken van de verbinding met de Waterschans werden eerder al gedaan.