Volledig scherm
PREMIUM
De schuldenlast van de gemeente Bergen op Zoom is opgelopen tot zeker 260 miljoen euro. © ANP XTRA

Bergse politiek wil regie, tegenvaller voor college

analyseBERGEN OP ZOOM - De Bergse politiek dwingt af wat wethouder Annette Stinenbosch niet wilde: een discussie over welke taken de gemeente wel en niet moet doen. En daarbij wil de politiek ook de gemeentelijke organisatie onder de loep nemen, waarbij op voorhand niet is uit te sluiten dat er gesnoeid moet worden in het aantal ambtenaren.

Een tegenvaller voor het college. Een college dat ze graag wilde steunen, zei Carinne Elion van D66. Maar de begroting met daarin de plannen voor 2020 kwam onvoldoende tegemoet aan de ernst van de situatie, vond ze. Er moet meer gebeuren om de schuldenlast omlaag te krijgen en ze nam het het Bergse college kwalijk dat het vooral wees naar een ander: het rijk.

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.