Volledig scherm
PREMIUM
Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom gaat in 2025 dicht. Bergenaren moeten dan naar het nieuw te bouwen ziekenhuis in Roosendaal. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Bergse gemeenteraad teleurgesteld, maar ook kritisch over keus Bravis

BERGEN OP ZOOM - Teleurstelling, verbazing, berusting. Die gevoelens overheersten dinsdagavond tijdens de extra raadsvergadering die in Bergen op Zoom was belegd rond het besluit van het Bravis ziekenhuis om één nieuwe hoofdlocatie te openen in Roosendaal in 2025.

Maar bij Lijst Linssen was toch ook nog wat strijdbaarheid te bespeuren, en rancune. ,,Laten we ervoor zorgen", zei voorman Ton Linssen, ,,dat Bravis in ieder geval geen herontwikkelingswinst kan maken met de huidige Bravis-locatie in Bergen op Zoom.”

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?