Volledig scherm
PREMIUM
Joleen Jansen-Melse presenteert haar boek Ken je me? © Bep Tielemans

Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

Hoewel Joleen Jansen-Melse in sportkringen altijd enthousiast en vrolijk overkwam, is haar boek anders van aard. Zij vertelt: ,,Dit boek is voor mij een verwerkingsproces en ik hoop er andere mensen mee te kunnen helpen. Een jaar of tien geleden kwam door een flashback een diep verstopt trauma tevoorschijn. In die periode liep ik marathons, was perfectionistisch, wilde tegen iedereen aardig zijn en cijferde mezelf weg. Ik speelde een ról en hardlopen was een vlucht voor me. Het stofje dat daarbij wordt aangemaakt gaf me een goed gevoel, maar ik besefte niet dat er iets flink mis was.” 

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.