Volledig scherm
PREMIUM
Bij de blootgelegde fundering van de oude Zoombrug komt een plaquette met informatie over de op 27 oktober 1944 kapot geschoten brug. © Timo Van De Kasteele

Bergenaren leggen fundering oude Zoombrug bloot

BERGEN OP ZOOM - Een graafmachine moest er aan te pas komen om de oude brug over de Zoom zichtbaar te maken. Bergenaar Paul Brooijmans (63) had het er allemaal voor over. Met als resultaat dat het fundament van de brug weer zichtbaar is. Nu is het wachten op een plaquette en de officiële opening: zondag 27 oktober.

Twee dagen is hij samen met zes Bergenaren - Jan van Dijk, Hans Franken, Kees Bakx, Ad van der Linde, Hans Donk en Adrie Koevoets - bezig geweest met het blootleggen van het fundament. Mannen die elkaar kennen van Solexclub Tuf Tuf 07. 

  1. Rondleiding op de crisisopvang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’
    PREMIUM

    Rondlei­ding op de crisisop­vang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’

    HALSTEREN - Het is vijf uur en eigenlijk zit onze rondleiding bij de crisisopvang van GGZ WNB er wel zo’n beetje op als plots een nieuwe cliënt binnenkomt met de ambulance, vergezeld door politie-agenten. Een jonge man die stemmen hoort en thuis door het lint is gegaan. ,,Wij hebben geen plek, misschien Emergis of Breburg?”, vraagt Claire de Vries zich hardop af tijdens het overleg met de psychiater voordat ze de man gaan beoordelen.