Volledig scherm
PREMIUM
Februari 2018: de Steenbergse hotelplannen worden met veel feestgedruis gepresenteerd. Op de foto toenmalig wethouder Marijke Vos, omringd door de ininiatiefnemers van A4 Hotel BV. Rechts achter staat Ad van Beijsterveldt. © Franka Van Der Rijt

Bergen op Zoom ligt stil, maar Steenbergen trapt op gaspedaal voor hotelbouw langs A4

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - Terwijl Bergen op Zoom door de Raad van State genadeloos is teruggefloten met de hotelplannen Bergsche Poort, zet Steenbergen juist stappen voorwaarts om het langverwachte hotelcomplex langs de A4 te realiseren.

Initiatiefnemer Ad van Beijsterveldt van A4 Hotel BV laat desgevraagd weten dat het nieuwe bestemmingsplan dat hotelbouw bij Steenbergen mogelijk maakt, op zeer korte termijn gereed is. Het lijkt er bovendien op dat stikstofuitstoot geen roet in het eten gooit. ,,Het hotel komt op voldoende afstand te liggen van Natura 2000-gebieden”, aldus Van Beijsterveldt.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”