Traditioneel wordt carnaval in Breda afgesloten met de verbranding van Kiske en Mieske, zoals vorig jaar (foto). Dit jaar gebeurt dat niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Traditioneel wordt carnaval in Breda afgesloten met de verbranding van Kiske en Mieske, zoals vorig jaar (foto). Dit jaar gebeurt dat niet. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Avondklok op losse schroeven tijdens afsluiting carnaval: ‘Blijf thuis’

‘Wat zou het een mooi einde van een rare Vastenavend zijn om toch nog de Zevensprong op de Grote Markt te doen', luidt een reactie op Facebook. Of iedereen nu wel of niet voor 21.00 uur binnen moet zijn, de Veiligheidsregio en Brabantse Carnavalsfederatie roepen mensen op om thuis te blijven. 

 1. Verslagenheid groot bij Markiezenhof, personeel doet er het zwijgen toe: ‘Het is een drama’
  PREMIUM

  Verslagen­heid groot bij Markiezen­hof, personeel doet er het zwijgen toe: ‘Het is een drama’

  BERGEN OP ZOOM - De verslagenheid onder het personeel van het Cultuurbedrijf is groot nu duidelijk is dat er veel ontslagen vallen. Zo blijven er van de 24 voltijdbanen bij het Markiezenhof maximaal tien over. ,,Het is een drama", erkent wethouder Patrick van der Velden. ,,Maar we nemen de mensen bij de hand en proberen iedereen aan een andere baan te helpen, binnen of buiten de muren van het gemeentehuis.”
 2. Van opblaas-wielrenster tot Peperbus: bij dit Bergse bedrijf weten ze hoe je een feestje aankleedt

  Van op­blaas-wielren­ster tot Peperbus: bij dit Bergse bedrijf weten ze hoe je een feestje aankleedt

  BERGEN OP ZOOM - Waar veel ondernemers in deze tijd gedwongen rustig aan doen, besloten Wim en Jacqueline Withagen van Je ziet toch een bedrijf dat je 25 jaar hebt opgebouwd uit je handen glippen, zonder dat er je ook maar iets aan kunt doen Attractieverhuur juist gas te geven. ,,We hadden ook kunnen stoppen met werken, maar daar voelen we ons nog te jong voor. Dus hebben we juist flink geïnvesteerd: we hebben twintig nieuwe feestpoppen en een tramstel gekocht.”
 1. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'

 2. Woningbrand in Kapelle kost bewoner het leven
  Play

  Woning­brand in Kapelle kost bewoner het leven