Automobilist rijdt dwars door gevel van Emmauskerk in Bergen op Zoom: ‘Dit had veel erger af kunnen lopen’

updateBERGEN OP ZOOM - Een auto is zaterdagmiddag rond 14.10 uur dwars door de gevel van de Emmauskerk aan de Korenberg in Bergen op Zoom gereden. De auto belandde bijna in zijn geheel in de kerk. Niemand raakte gewond.

Volgens de bestuurder van de auto, een automaat, schoot zijn voet van de rem op het gaspedaal waardoor de auto vooruit schoot. De man zelf, een inwoner van Bergen op Zoom, mankeert niets, maar is wel flink geschrokken. ,,Het ging allemaal zo snel. Geen idee wat er precies is gebeurd.’’ Hij kwam tegen de andere muur van die ruimte tot stilstand. Er zat verder niemand anders in de auto.

De ruimte achter de gevel waarin de auto tot stilstand kwam, dient normaal als vergaderzaal en - tijdens diensten - als crèche. Op het moment van het ongeval was er niemand in het gebouw aanwezig.

Quote

Dit had veel erger af kunnen lopen.

Jos de Vries, voorzitter bestuur Emmauskerk

Crèche

Volledig scherm
De auto boorde zich dwars door de gevel van de Emmauskerk in Bergen op Zoom. © Coen Hagenaars

,,Wel een geluk dat dit vandaag en niet morgen is gebeurd", aldus Jos de Vries, voorzitter van het bestuur van de Emmauskerk. Tijdens de zondagsdienst zitten er volgens hem altijd zo rond de honderd mensen in de kerk. In de crèche zitten dan vijf tot acht kinderen. ,,Dit had veel erger af kunnen lopen.”

Volgens hem valt het al met al wel mee met de ravage. De ruimte waarin de kerkdiensten worden gehouden en de ingang van de kerk zijn volgens De Vries niet beschadigd door het ongeval. Toch is het niet zeker of de dienst zondag door kan gaan. Daar wordt in de loop van de dag een besluit over genomen.

Stutten

De auto wordt indien mogelijk zaterdagmiddag nog verwijderd. Daarvoor moet eerst de muur worden gestut. De diensten van zondag kunnen gewoon in het gebouw plaatsvinden.

De Emmauskerk in Bergen op Zoom ligt aan de Korenberg, pal naast een parkeerplaats van een supermarkt. Verkeer van en naar de winkel moet altijd rakelings langs de kerk rijden. 

Quote

Het ging allemaal zo snel. Geen idee wat er precies is gebeurd

Autmobilist
Volledig scherm
Emmauskerk, Bergen op Zoom © MaRicMedia/Christian Traets
Volledig scherm
Auto rijdt dwars door gevel van Emmauskerk in Bergen op Zoom © MaRicMedia/Christian Traets
Volledig scherm
Auto rijdt dwars door gevel van Emmauskerk in Bergen op Zoom. © MaRicMedia/Christian Traets