Volledig scherm
Drie jongens aangehouden na achtervolging en crash bij Bergen op Zoom. © Facebookpagina Politie Bergen op Zoom

Auto vliegt uit de bocht op A58 bij Bergen op Zoom na achtervolging vanuit Zeeland

BERGEN OP ZOOM - Op de Randweg Noord in Bergen op Zoom is maandagavond een voertuig met daarin drie jongemannen uit de bocht gevlogen en over de kop geslagen na een achtervolging. De politie zat de jongens achterna omdat zij bij een tankstation in Arnemuiden zouden zijn weggereden zonder te betalen. Het drietal kon nog zelfstandig uit het voertuig komen. 

Rond 21.00 uur maandagavond meldde een medewerker van een tankstation langs de A58 bij Arnemuiden dat er een auto na het tanken hard was weggereden zonder te betalen, in de richting van Bergen op Zoom. De medewerker wist het kenteken nog en gaf deze door. Agenten zagen het voertuig vanaf een viaduct rijden op de A58 en zetten de achtervolging in. Ze gaven ter hoogte van Bergen op Zoom Noord een stopteken. 

De bestuurder van de auto reed door, reed de afrit af en ging de Randweg Noord op. Daar raakte hij door de hoge snelheid de macht over het stuur kwijt, vloog uit de bocht en sloeg in de berm over de kop. De jongemannen in de auto konden daarna nog zelf uit het voertuig komen. Twee van hen, een 18-jarige man uit Amsterdam en een 17-jarige jongen uit Middelburg, zijn direct aangehouden. De derde, een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom, is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege onbekende verwondingen. Hij zal later worden verhoord. 

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.