Aspergeteler Corné Ooms (midden) nodigde de gemeenteraad van Woensdrecht uit op zijn bedrijf in Ossendrecht om het belang van arbeidsmigranten voor de lokale economie aan te tonen en te pleiten voor goede huisvesting. Naast hem wethouder Henk Kielman.
Volledig scherm
PREMIUM
Aspergeteler Corné Ooms (midden) nodigde de gemeenteraad van Woensdrecht uit op zijn bedrijf in Ossendrecht om het belang van arbeidsmigranten voor de lokale economie aan te tonen en te pleiten voor goede huisvesting. Naast hem wethouder Henk Kielman. © Pix4Profs/Tonny Presser

‘Arbeidsmigrant keihard nodig, goede huisvesting ook’, betoogt boer tegen raad Woensdrecht

OSSENDRECHT - Arbeidsmigranten zijn onmisbaar om de economie in de gemeente Woensdrecht draaiende te houden, maar hun huisvesting loopt vast. Om die boodschap over te brengen, nodigde aspergeteler Corné Ooms vandaag een raadsdelegatie uit op zijn bedrijf in Ossendrecht.

Eerst wil Ooms zijn ergernis kwijt over de beeldvorming rond arbeidsmigrantenproblematiek zoals die volgens hem voorkomt in de media. ,,Die is vaak te eenzijdig”, vindt Ooms. ,,Als lokale ondernemers hebben wij die mensen keihard nodig. In Woensdrecht werken ze in de land- en tuinbouw, maar ook bij technische bedrijven. Allemaal werk waar we geen Nederlanders meer voor kunnen krijgen.”