Volledig scherm
De sloop van La Place langs de A58 bij Wouwse Tol. © Pix4Profs/Tonny Presser

Appartementen en twee horecazaken langs A58 bij Wouwse Tol

BERGEN OP ZOOM - Er komen twee horecazaken en negen appartementen langs de A58 bij Wouwse Tol. Het pand waar de afgelopen jaren La Place in zat, wordt momenteel gesloopt. Er komt een geheel nieuw gebouw voor terug. Het is de bedoeling dat La Place begin juli de deuren weer opent en dan is er daarnaast nog ruimte voor een andere horecazaak.

Welke dat gaat worden, is nog niet bekend, vertelt Rob van der Valk, directeur van Van der Valk Hotel Dordrecht en eigenaar van het pand langs de A58. ,,Ik ben nog met niemand in gesprek. Ik wil dat het er eerst staat, dan kun je namelijk iets aan potentiële huurders laten zien.” Het moet in ieder geval niet gaan bijten met La Place, zegt hij. ,,De twee zaken zullen niet dezelfde formule hebben. Je kunt denken aan een KFC bijvoorbeeld, of een Burger King. Maar we gaan het nieuwe pand eerst bouwen voor we op zoek gaan naar een huurder.”

Nieuwe impuls

Het Van der Valkconcern stopte in 2012 met de exploitatie van motel en wegrestaurant De Wouwse Tol, waar ze ruim dertig jaar zaten. Uitbreiden langs de A58 was niet mogelijk en het verouderde complex verkeerde in slechte staat, zei Van der Valk destijds. Het familiebedrijf zag er daarom geen brood meer in en vertrok zelf naar een nieuwe locatie in Dordrecht. Het gebouw langs de A58 is daarna verbouwd en nog datzelfde jaar openden de deuren van La Place.

Het pand bleef in handen van Van der Valk en die geeft er nu dus een nieuwe impuls aan. Door er een volledig nieuw en modern complex voor te bouwen. Ook nu is uitbreiding niet aan de orde: het nieuwe gebouw wordt niet groter dan het pand dat er al stond. ,,Beide restaurants krijgen een ruimte van elk duizend vierkante meter”, zegt de ondernemer.

Appartementen

Ondanks de terugkeer van het restaurant bleef het motel De Wouwse Tol wel permanent gesloten. En dat komt niet terug. Van der Valk bouwt nu negen appartementen langs de snelweg. ,,Dat wordt geen hotel. Er komt geen receptie”, zegt hij. Het zijn long stay appartementen, bedoeld voor mensen die langere tijd in de buurt van Bergen op Zoom willen verblijven. Van der Valk denkt daarmee in een behoefte te kunnen voorzien. ,,Ik heb ze nodig. Er kunnen bijvoorbeeld werknemers van mij wonen, als dat nodig is.” Maar te denken valt bijvoorbeeld ook aan expats of andere mensen die tijdelijk werken in de regio van Bergen op Zoom en daar het liefst ook blijven overnachten.

Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw rond de zomer opgeleverd wordt. Van der Valk verwacht dat La Place begin juli weer open kan gaan.