De Onderstal tussen Hoogerheide en Woensdrecht is sinds kort afgesloten voor auto's omdat het te vaak als sluiproute werd gebruikt. Sommige chauffeurs omzeilen het paaltje en de hekken echter door er via een zandpad omheen te rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Onderstal tussen Hoogerheide en Woensdrecht is sinds kort afgesloten voor auto's omdat het te vaak als sluiproute werd gebruikt. Sommige chauffeurs omzeilen het paaltje en de hekken echter door er via een zandpad omheen te rijden. © Peter de Brie

Alsnog automobilisten op De Onderstal in Hoogerheide

De Onderstal in Hoogerheide kan niet meer gebruikt worden door het doorgaande verkeer tussen Hoogerheide en Woensdrecht. Toch zijn er nog automobilisten die via een onverhard zijweggetje de afzetting weten te omzeilen.

In februari werd in De Onderstal, die vooral gebruikt wordt om binnendoor tussen Hoogerheide en Woensdrecht te rijden, een paar hekjes en een afzetpaal geplaatst. Het gemotoriseerde verkeer kan zodoende niet meer verder en moet rechtsomkeer maken. Het blijkt echter dat sommige bestuurders een sluiproute nemen.

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.