Volledig scherm
PREMIUM
Alperen Yilmaz heeft een nieuw concept in Nederland: een oplaadkastje voor telefoons. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Alperen (20) handelt in ‘uniek concept’: oplaadkastjes voor mobiele telefoons

BERGEN OP ZOOM - Dat hij een eigen onderneming wilde, wist hij eigenlijk altijd al. Hij is pas 20, maar de Bergse Alperen Yilmaz combineert zijn studie sales en marketing aan Avans met zijn eigen bedrijf ‘100 procent for you’. Hij levert mobiele oplaadkastjes voor telefoons en richt zich vooral op horecaondernemers.

,,Ik heb gemerkt dat veel mensen moeite hebben met een lege telefoon bij café’s, op het terras en in restaurants”, vertelt Yilmaz. Zijn vriend Deniz Demirtas, ook 20, woonde een tijd in Turkije en bracht hem op het idee om in oplaadkastjes te handelen. ,,Daar zijn de kastjes sinds paar jaar een trend.”

  1. Rondleiding op de crisisopvang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’
    PREMIUM

    Rondlei­ding op de crisisop­vang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’

    HALSTEREN - Het is vijf uur en eigenlijk zit onze rondleiding bij de crisisopvang van GGZ WNB er wel zo’n beetje op als plots een nieuwe cliënt binnenkomt met de ambulance, vergezeld door politie-agenten. Een jonge man die stemmen hoort en thuis door het lint is gegaan. ,,Wij hebben geen plek, misschien Emergis of Breburg?”, vraagt Claire de Vries zich hardop af tijdens het overleg met de psychiater voordat ze de man gaan beoordelen.