Volledig scherm
PREMIUM
Oktober 2018: Carola Leertouwer en Frans Horn planten salie in de geveltuintjes. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Alle plantjes verwijderd in Bergse wijk: ‘Burgerinitiatief vakkundig de nek omgedraaid’

BERGEN OP ZOOM - Van de groene oase in de brandgangen van de Ligusterstraat en Kamperfoeliestraat in de wijk Gageldonk-West is weinig meer over. Keurig verwijderd. Tot grote schrik van enkele bewoners. Woningcorporatie Stadlander doet het af met slechte communicatie. ,,Zo draai je een burgerinitiatief vakkundig de nek om‘’, zegt een teleurgestelde bewoonster Carola Leertouwer.

Leertouwer heeft een groen hart. Ze houdt van planten. Ruim een jaar geleden start ze in haar Bergen op Zoomse wijk met operatie Steenbreek. Stenen eruit, meer groen er in. Dat is het idee.

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.