Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agent bijna gewurgd in Scherpenisse: ‘Eén aanhouding kan leven van agent veranderen’

SCHERPENISSE - Een agent is vrijdagavond bijna gewurgd tijdens een aanhouding in Scherpenisse. Dat gebeurde in een woning aan de Burgemeester Bouwensestraat. Met behulp van een politiehond werd de verdachte onder controle gebracht, meldt de politie. ,,Eén aanhouding kan het leven van een agent zomaar veranderen.”

Meerdere eenheden van de politie kwamen rond 21.30 uur met spoed ter plaatse na een melding bij de meldkamer. Een 35-jarige man pleegde vernielingen in de woning. ,,In het huis waren enkele mensen doodsbenauwd. Ook zou de man een mes bij zich hebben.”

Zodra de eerste agenten arriveerden, kwam een vrouw uit de voordeur. Ze rende direct weg. ,,Ook liep er een man naar buiten. Hij zat onder het bloed. De agenten wilden hem aanhouden, maar hij werkte gelijk niet mee.”

Wurging

De bebloede man greep een agent vast. Toen de twee in een worsteling op de grond belandden, probeerde de man de agent te wurgen. ,,Andere agenten probeerden de man los te halen, maar dat lukte niet. Toen de man ook niet reageerde op de aanwijzingen van de hondengeleider beet de politiehond gericht in het been van de man. Hierop liet de man de agent los en werd hij geboeid.”

Daarbij liep de inwoner van Scherpenisse bijtwonden op aan zijn been. Op het bureau in Bergen op Zoom is hij behandeld door ambulancepersoneel. Daarna is hij voor verhoor naar de cel gebracht. De man zit nog vast. 

Doodslag

De aangevallen agent doet aangifte van doodslag. Hij liep enkele lichte verwondingen op. ,,Als de man naar de politie had geluisterd, was dit allemaal niet gebeurd”, aldus de geschrokken agent op de politiesite. ,,Zo zie je maar weer dat het werk van de politie onvoorspelbaar is en dat één aanhouding zomaar je leven kan veranderen. Ik ben blij dat dit niet gebeurd is.”

  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.