Volledig scherm
PREMIUM
In het advies staat dat de Kremerstraat zowel voor fietsers als gemotoriseerd verkeerd wordt afgesloten. © Pix4Profs/Tonny Presser

Advies: binnenstad van Bergen op Zoom op slot voor auto's

BERGEN OP ZOOM - De binnenstad van Bergen op Zoom voor het grootste deel van de dag afsluiten voor auto’s. Dat is het advies dat DTV Consultants geeft na een onderzoek naar de verkeersstromen in het centrum. Een concept van het eindresultaat is in handen van BN DeStem. Betrokkenen mogen daar nog op reageren.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom. Die wilde weten hoe de Bergse binnenstad toegankelijk kan zijn voor winkelend publiek, bewoners en ondernemers zonder dat er sprake is van overlast.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”