Volledig scherm
90's No Limits in Bergen op Zoom. © Corné de Weert

90's No Limits in Bergen op Zoom: ‘Jezelf weer even 18 jaar voelen’

BERGEN OP ZOOM - Zaterdagavond waren alle ingrediënten aanwezig om van het met 4000 bezoekers opnieuw uitverkochte 90's No Limits een daverend succes te maken. De mix van live artiesten en DJ’s die tussendoor de juiste hits van toen instarten lijkt nog lang niet uitgewerkt. 

Al bijna een heel decennium lang wordt er op de Bergse Boulevard een decennium muziek uit de jaren negentig gevierd. Organisator René Hopmans van Focus Events kijkt trots de volle feestende zaal in, terwijl iedereen staat te dansen als ‘guilty pleasure’ La Macarena uit de luidsprekers schalt. ,,Volgend jaar staat de tiende editie op het programma. Daar hoort uiteraard iets speciaals bij, want het is best bijzonder dat je een festival gericht op zo’n specifieke periode zo lang succesvol kunt houden. Als het aan een deel van het publiek ligt gaan we daar nog tien jaar mee door, misschien dat wij als organisatie het na editie 10 over een iets andere boeg gaan gooien. Het zal wel altijd een festival met flashback-acts blijven.”

Fonteinen en lasers

Voorlopig blijft ‘Happy Hardcore’ en ‘Eurodance’ het prima doen in de met fonteinen en lasers als extra showelementen opgesierde festivaltent, al zijn er de laatste jaren ook al wel een paar elementen uit de ‘zero’s’ ingeslopen en was er zaterdag in de set van Darkraver al iets van retro van begin deze eeuw te horen. Het meeste succes bleef toch weggelegd voor de mash-up van grootste hits van het jubilerende 2 Brothers On The 4th Floor (ze bestaan dit jaar 25 jaar) en de afsluitende DJ Paul Elstak. 

Hopmans: ,,Die man draait nog iedere week en de kwaliteit van zijn sets blijft hoog. Hij maakt van zijn hits uit de 90's steeds nieuwe remixen. Daardoor blijft het heel herkenbaar, maar zitten er toch nieuwe elementen in.” 

Het grootste compliment voor het werk van zijn hele crew vertelt Hopmans gekregen te hebben van een 42-jarige bezoeker uit Kruisland. ,,Hij vertelde zich de hele avond weer achttien jaar gevoeld te hebben. En laat dat nu net de bedoeling van dit festival zijn.” Lachend verklaart hij ook dat 90's No Limits amper iets gemerkt heeft van het steevast populair blijvende Eurovisiesongfestival. ,,Maar wel mooi dat Duncan gewonnen heeft!”