Volledig scherm
PREMIUM
Bergen op Zoom - 19-1-2019 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Geen Blue Monday, maar blauwe muisjes voor Danny en Dorien Janse. Zij kregen afgelopen woensdag hun eerste kleintje, Thomas. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

5 keer ‘daar word je blij van’ op de meest deprimerende dag van het jaar

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. 

Dat schijnt in 2005 zo te zijn uitgerekend door psycholoog Cliff Arnall. Hij ontwikkelde (volgens criticasters in opdracht van een reisorganisatie) een formule, waaruit volgens hem bleek dat de derde maandag van januari de dag is waarop mensen zich het meest down voelen; de eerste goede voornemens zijn al mislukt, de vakantie is nog erg ver weg, het is nog steeds vroeg donker en het is de start van weer een nieuwe werkweek. Kortom: genoeg redenen om je ellendig te voelen. 

  1. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

    Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

    ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.