Volledig scherm
PREMIUM
Ter hoogte van Rilland wordt al volop gewerkt aan de 380 kV hoogspanningsleiding. © TenneT

380 kV bij Bergen op Zoom ondergronds, duizenden bomen gered van kap

BERGEN OP ZOOM - Minister Eric Wiebes wil de kap van duizenden bomen in de bossen bij Bergen op Zoom voorkomen door de 380 kV-hoogspanningsleiding ondergronds te laten lopen.

Quote

Compliment aan de mensen van Bomenkap Nee

Barry Jacobs, Wethouder Bergen op Zoom

Hij gaat dit onderzoeken, zegt hij in antwoorden op vragen vanuit de Tweede Kamer. Wethouder Barry Jacobs van Bergen op Zoom reageert verheugd. ,,Ik ben hier heel blij mee. We hebben goede hoop dat hiermee de 380 kV inderdaad ondergronds gaat. Maar voordat iedereen de polonaise gaat dansen wil ik wel zeggen: we moeten eerst dat onderzoek nog afwachten.” Maar intussen geeft hij wel toe dat 'Bergen op Zoom zich geen beter antwoord had kunnen wensen'. ,,Het gaat de goede kant op.”

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.