Volledig scherm
PREMIUM
Heemhuis Hof van de Ram in Halsteren zette de deur open voor de Lepelstraatse toneelgroep Boeregeluk. Die beeldde het bedritueel in een ouderwets bejaardentehuis uit: van tandenpoetsen tot de nachtzoen. © Pix4profs/Iman Fase

20.000 bezoekers bij Open Monumentendag in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat

BERGEN OP ZOOM/LEPELSTRAAT - ,,Toch geen blote billen?’’, roept een bezoekster van Heemhuis Hof van de Ram in Halsteren. Daar beeldt de Lepelstraatse toneelgroep Boeregeluk het bedritueel in een ouderwets bejaardentehuis uit.

Vijf dames in grote witte onderbroeken op een rij. En een strenge zuster die commando's fluit: van het tandenpoetsen tot de grote boodschap en de nachtzoen. Maar... géén blote billen.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.